You are here

Naam bedenken

Een naam bedenken is niet zo heel eenvoudig, het ligt er maar net aan waar je een naam voor moet bedenken. Als je een nieuw huisdier krijgt hoef je jezelf geen zorgen te maken over de naam want als je kinderen hebt zullen zij het nieuwe huisdier al snel een naam hebben gegeven. Een naam bedenken voor een website is een stuk lastiger, het kan zijn dat je graag een website wilt gaan maken waar je jouw bedrijf op wilt zetten, maar als het allemaal nog startende is zou het kunnen dat je nog geen website naam hebt bedacht net zo min als een bedrijfsnaam. Dan is het lastig om hier zomaar mee aan de slag te gaan. Hoe ga je dat nu aanpakken? In dit artikel een aantal adviezen over het bedenken van een naam.

Voor wie wordt de nieuwe naam?

Als je weet waar je een naam voor moet bedenken is dat een stuk eenvoudiger denken. Stel je moet een naam hebben voor andermans bedrijf, dan kun je jouw idee op papier zetten en kunnen anderen kijken wat ze gaan doen. Maar als je nu een naam moet bedenken voor je eigen bedrijf dan is dat heel anders. Je wilt namelijk een originele, duidelijke en pakkende naam hebben. Dan is een naam bedenken een stuk lastiger en gaat er ook meer tijd in zitten. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat je er wakker van gaat liggen omdat je er zoveel waarde aan hecht. Echt gek is dat niet want met een bedrijf moet je klanten binnen trekken en moet je jezelf voorzien van eten, drinken en een dak boven je hoofd. Neem daarom de tijd om een goede naam te bedenken. Maar je vraagt jezelf misschien af hoe je aan een goede naam moet komen, we hebben voor je wat ideeën op papier gezet en wellicht zit er wat tussen waardoor je beter een naam kunt bedenken.

De eerste stappen

Het eerste wat je jezelf af moet vragen is voor wie moet ik een naam bedenken? Dan kun je gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Om te beginnen zijn er verschillende situaties waar je nieuwe ideeën op kunt doen voor een naam, we hebben deze mogelijkheden eens voor je op een rijtje gezet:

- Op een feestje, hier leer je nieuwe mensen, hoor je nieuwe namen en kun je ervaringen uitwisselen over alles wat je bezig houdt. Op deze manier hebben andere mensen misschien een leuk idee voor je;

- Ga eens met pen en papier aan de slag, op deze manier kom je vaak op woorden waar je zo niet aan denkt. Als je een afkorting gaat gebruiken kun je wat woorden op gaan schrijven en wie weet kun je op deze manier aan een leuke naam komen;

- Als je de naam van een kind moet bedenken dan kun je eens op het internet gaan kijken op een namenwebsite, hier kun je misschien nog een leuk idee op doen. Je kunt ook kijken bij andere gezinnen, vraag hoe de kinderen heten en misschien zit er wel een leuke naam tussen voor een van jouw toekomstige kinderen.